Specialitate nemteasca cu gris, lapte si oua
PrinteazaSpecialitate nemteasca cu gris, lapte si oua din: gris, lapte rece, oua, sare, ulei, zahar
Ingrediente:
- 300 g gris
- 600 ml lapte rece
- 2 ouă
- un praf de sare
- 150 ml ulei
- zahăr după gust (în jur de 50 de grame, poate fi tos sau pudră)
Mod de preparare:
Pui grişul într-un castron şi peste el torni laptele rece. Laşi circa 40 de minute, până când laptele este complet absorbit.
Baţi ouăle şi le adaugi peste griş. Amesteci şi pui şi praful de sare. lei o tigaie, încingi uleiul şi apoi prăjeşti compoziţia de griş, până capătă o culoare frumoasă.
După ce termini, pui şmornul pe farfurie şi presari deasupra zahărul. Serveşti mâncarea alături de compot. Iarna e recomandat cel de mere, iar vara îl preferăm pe cel de cireşe sau pe cel de rubarbă.
Specialitate nemteasca cu gris, lapte si oua
Pofta buna!