Specialitate cu peste
PrinteazaSpecialitate cu peste din: peste, ceapa, morcovi, castraveti, pasta de tomate, masline, ulei, patrunjel, foi de dafin, cimbru, sare, piper.
Ingrediente:
- 1,5 kg peşte (crap, hering)
- 400 g ceapă
- 300 g morcovi
- 500 g castraveţi muraţi
- 2 linguri pastă de tomate
- 100 g măsline
- 120 ml ulei
- 1 legătură pătrunjel
- 1-2 foi de dafin
- cimbru
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi peştele, înlături capul, îl speli şi îl tai în bucăţi mici. Cureţi legumele de coajă şi le speli, toci mărunt ceapa, iar castraveţii şi morcovii îi tai în 3 sau 4, pe lungime, apoi în bucăţi.
Opăreşti măslinele. Inăbuşi ceapa în 5 linguri de ulei, adaugi morcovii şi castraveţii, puţină apă şi fierbi totul înăbuşit 20-30 de minute.
Când legumele sunt fierte, adaugi 1 l de apă, măslinele, piperul, sarea, cimbrul, foile de dafin şi pasta de tomate.
Continui fierberea circa 5 minute, apoi le aşezi în tavă. Sărezi bucăţile de peşte, le înăbuşi în restul de ulei şi le pui peste legume.
Presari pătrunjel tocat şi dai tava la cuptor cu foc moderat, 10 minute. Serveşti mâncarea caldă sau rece.
Specialitate cu peste
Pofta buna!