Specialitate cu vinete, branza, carne si smantana

Printeaza

Specialitate cu vinete, branza, carne si smantana din: vinete, carne tocată de vită, sare, piper, ceapa,  pătrunjel, telemea de vacă, ouă, smântână, piure de roşii sau bulion, vin roşu.

 

Ingrediente:Specialitate_cu_vinete_branza_carne_si_smantana

  • 6 vinete
  • 500 g carne tocată de vită
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • ulei
  • 1-2 legături pătrunjel
  • 200 g telemea de vacă
  • 2 ouă
  • 100 g smântână
  • 100 g piure de roşii sau bulion
  • 100 ml vin roşu

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai rondelg medii şi le condimentezi cu sare. Apoi le-laşi la scurs într-o sită.

Ceapa curăţată o tai solzişori şi o căleşti în ulei.

Adaugi carnea tocată, presari sare şi piper după gust şi stropeşti cu apă călduţă din când în când, ca să fiarbă bine.

Spre fi­nal, adaugi piureul de roşii şi vinul roşu, apoi amesteci, să nu se lipească.

Aşezi un strat de vinete, cubuleţe de brânză, carne şi tot aşa.

La final, baţi ouăle cu smân­tână şi cu brânza rămasă, dată pe râzătoare şi torni amestecul deasupra. Coci la 160 de grade, până se rumeneşte.

Specialitate cu vinete, branza, carne si smantana

Specialitate_cu_vinete_branza_carne_si_smantana

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.