Specialitate cu vinete, branza, carne si smantana
PrinteazaSpecialitate cu vinete, branza, carne si smantana din: vinete, carne tocată de vită, sare, piper, ceapa, pătrunjel, telemea de vacă, ouă, smântână, piure de roşii sau bulion, vin roşu.
- 6 vinete
- 500 g carne tocată de vită
- sare
- piper
- 2 cepe
- ulei
- 1-2 legături pătrunjel
- 200 g telemea de vacă
- 2 ouă
- 100 g smântână
- 100 g piure de roşii sau bulion
- 100 ml vin roşu
Mod de preparare:
Speli vinetele, le tai rondelg medii şi le condimentezi cu sare. Apoi le-laşi la scurs într-o sită.
Ceapa curăţată o tai solzişori şi o căleşti în ulei.
Adaugi carnea tocată, presari sare şi piper după gust şi stropeşti cu apă călduţă din când în când, ca să fiarbă bine.
Spre final, adaugi piureul de roşii şi vinul roşu, apoi amesteci, să nu se lipească.
Aşezi un strat de vinete, cubuleţe de brânză, carne şi tot aşa.
La final, baţi ouăle cu smântână şi cu brânza rămasă, dată pe râzătoare şi torni amestecul deasupra. Coci la 160 de grade, până se rumeneşte.
Specialitate cu vinete, branza, carne si smantana
Pofta buna!