O reteta de biftec alsacian din: biftec, unt, ceapa si oua. Ingrediente: 4 bucăţi de biftec gata preparat 75 g unt 50 g ceapă 4 ouă Mod de preparare: Se topeşte untul într-o tigaie şi se călesc în el biftecurile, pe fiecarc parte, cate două minute. Ceapa tăiată rondele fine se călcşte în uleiul […]
Specialitati: Biftec tartar
PrinteazaSe spune că tătarii obişnuiau să frăgezească bucăţi de carne de vită asezându-le între şa şi spinarea calului. După o lungă călătorie călare, carnea era suficient de fragedă pentru a putea fi consumată crudă.
In prezent, metodele sunt mai rafinate. Se alege o bucată de carne de vită (muşchi sau vrăbioară), care se toacă fin înainte de a fi servită. Carnea de un roşu strălucitor este amestecată apoi cu ceapă, capere, castraveţi muraţi, ou şi condimente.
In restaurante, biftecul tartar este deseori pregătit la masa clientului, pentru a asigura prospeţimea maximă. Se serveşte cel mai bine cu felii de pâine prăjită sau cartofi pai crocanţi.
Biftec tartar
Pofta buna!
poate iti placce si:
Biftec alsacian
Biftec rusesc
Biftec rusesc Ingrediente: 600 g muşchi 3 cepe mari sare piper 2 linguri untură Mod de preparare: Se taie muşchiul felii groase de un deget. Se bat uşor cu ciocanul de lemn, se sărează, se pipereazăşi se prăjesc în untură încinsă, pe o parte şi pe alta, la foc iute. Se punbucăţile de muşchi […]
Biftec pe piatra
Biftec pe piatra Ingrediente: 4-6 filete fine de carne de vita (filet mignon) 3-4 catei de usturoi sare piper dafin Mod de preparare: Se pune usturoiul taiat marunt, sarea piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca sa-si ia gust. O jumatate de ora inainte de servirea mesei, […]
Biftec imitatie
Biftec imitatie Ingrediente: 5 bucăti carne moale de vaca ulei sare piper cimbru Mod de preparare: Alegem carne moale şi fragedă şi o curăţăm de vine şi de pieliţe. Crestăm în mai multe sensuri fiecare bucăţică cu un cuţit şi îi dăm formă rotundă ca să semene cu un biftec. Ungem cu puţin ulei pe […]
Pofta buna!
vreau detalii clare si amanuntite