Specialitati: Cheeseburgerul

Printeaza

Cheeseburgerul este o apariţie relativ recentă în domeniul gastronomiei, dar a devenit o mâncare populară datorită uşurinţei cu care se prepară şi se transportă, precum şi a unei promovări eficiente.

Primele variante, numite homburgers, au apărut în 1890, la Hamburg, în Germania, şi au devenit populare în 1904, cu ocazia Expoziţiei Mondiale din St. Louis.

Brânza a fost adăugată de californianul Lionel Sternberger, care a avut această idee genială în 1924.

Inclus în meniurile localurilor, de dragul clienţilor mai tineri şi capricioşi, cheeseburgerul poate atinge culmile rafinamentului atunci când cele trei componente – chifla, carnea şi brânza – se îmbină în mod ideal.

Bucătarii mai inventivi au creat variante de cheeseburger, folosind drept ingrediente carne de vită Kobe şi brânzeturi moi şi aromate precum Brie.

In mod tradiţional se foloseşte, însă, carne mai puţin fragedă (de exemplu ceafă), care se toacă, dându-i-se apoi o formă plată rotunjită. Carnea se prăjeşte la foc direct, în tigaie, pe plită sau pe grătar.

Variantele cheeseburgerului sunt aproape nelimitate, datorită diverselor ingrediente care pot fi adăugate.

 

Cheeseburgerul

Cheeseburgerul

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.