Specialitati: Crab cu piper
PrinteazaCrabul cu piper este un preparat culinar originar din Singapore, care pune în valoare aroma bogată a cărnii de crab cu ajutorul unor condimente iuţi, foarte savuroase.
Este o mâncare foarte apreciată în restaurantele cu specific asiatic din America de Nord.
In general, pentru realizarea acestei reţete se foloseşte carnea de crab cu carapacea tare. In schimb, soiurile cu carapacea moale, preferate în bucătăriile orientale, prezintă avantajul de a putea fi folosite cu carapace cu tot.
Intr-un wok uns cu unt se pun să se călească usturoi, ghimbir şi ardei iuţi, apoi se adaugă sos de stridii, sos de soia şi zahăr, jar în final o cantitate destul de mare de piper negru măcinat. Secretul este ca piperul negru să fie mai întâi prăjit fără ulei, pentru a-i pune în evidentă aroma.
Apoi se adaugă în wok şi carnea de crab prăjită în prealabil în baie de ulei şi se amestecă bine.
In Singapore crabul cu piper şi-a câştigat popularitatea relativ recent abia în anii ’80 el devenind unul dimtre preparatele obişnuite ale tarabelor de pe strradâ.
Se spune că reţeta originală a fost inwentatâ într-un lanţ de restaurante numitie Long Beach Seafood, la sfârşitul anilor ’50. Uneori, în locul piperului negru se foloseşte piperul alb sau chiar un amestec de piper inegru şi piper alb.