Specialitati indiene: Dopiaza
PrinteazaDopiaza este un curry indian, nu foarte picant. Cuvântul dopiaza înseamnă „două cepe” şi se referă la faptul că în această mâncare cepele se adaugă în două etape.
In prima etapă, ele se prepară împreună cu carnea de miel şi condimentele, până se înmoaie, devenind dulci, în a doua etapă se adaugă din nou cepe, care rămân însă tari şi iuţi.
Carnea de miel se taie în cuburi şi se marinează într-un curry din diverse condimente: ghimbir, usturoi, praf de chilii, cardamom, scorţişoară, cuişoare, coriandru, chimion turcesc şi curcumă.
Carnea se rumeneşte în ghee (unt indian), apoi se fierbe cu cepele, roşiile şi amestecul de curry. Spre sfârşit se adaugă iaurt, care atenuează iuţeala condimentelor.
Se serveşte cu cepele rămase aproape crude, presărate deasupra.