Specialitati: Musacaua
PrinteazaMusacaua este un fel de mâncare originar din Turcia, care s-a răspândit în toate ţările aflate sub influenţa fostului Imperiu Otoman. Turcii, grecii, croaţii, bulgarii şi alte popoare au propriile variante ale acestei mâncări.
In România, musacaua se găteşte cu cartofi şi este o mâncare tradiţională.
Variantele care s-au impus în lumea întreagă se datorează comunităţilor de imigranţi turci şi greci, pentru care musacaua a devenit un sinonim al bucătăriei lor naţionale. Considerată de unii un fel de tocană, ea este mai degrabă o casserole.
Carnea de miel tocată, este aşezată straturi, alături de de vinete şi sos de roşii, toate acoperite cu un strat de sos Bechamel, un sos cremos şi consistent, gătit din făină, ou şi brânză, condimentat cu nucşoară.
Mâncarea se dă la cuptor, unde sosul Bechamel se îngroaşă şi capătă o plăcută culoare aurie. In timpul fierberii, diversele componente ale mâncării se contopesc, formând un întreg din care se servesc porţii perfect pătrate.