Specialitati: Pui Tandoori

Printeaza

Tondoor este numele unui cuptor cilindric de lut. Alimentele coapte în acest cuptor au o aromă caracteristică şi poartă numele de tandoori.

Tikka înseamnă „tăiat în bucăţi cât o îmbucătură”, iar maşala este un amestec de condimente ce variază în funcţie de regiunea din care provin şi de mâncarea în care se adaugă.

Cuvântul maşala este un termen arăbesc care înseamnă „interese”, şi a fost probabil adus în India de moguli. De altfel, maşala este ingredientul care conferă acestor mâncăruri atât culoarea, cât şi gustul specific.

Preparatele tandoori au devenit foarte populare pretutindeni în lume, în special în Marea Britanie, unde puiul tikka masala rivalizează chiar şi cu pizza.

Garnitura perfectă pentru această mâncare este sosul chutney verde de coriandru.

 

Pui Tandoori

Pui Tandoori

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.