Specialitati: Rata Pekin

Printeaza

Pekinul este de multă vreme un important centru gastronomic, având multe restaurante în care se servesc mâncăruri din toate provinciile Chinei.

Insă această mâncare cu carne de raţă, care poartă numele oraşului Pekin, îşi are de fapt originile undeva în centrul Mongoliei şi a fost adoptată de restaurantele din Pekin în secolul XIX.

De aici s-a răspândit în întreaga lume, fiind astăzi cunoscută drept o mâncare specifică banchetelor chinezeşti. Este o mâncare neobişnuită, dat fiind că raţa se face la cuptor, ceea ce constituie o raritate în China.

Versiunea originală a acestei reţete, păstrată în formă scrisă, are 15.000 de cuvinte şi include şi instrucţiuni pentru construirea şi utilizarea cuptorului, în care se arde lemn de curmal chinezesc.

Ceea ce face ca raţa Pekin să fie o mâncare senzaţională este faptul că trebuie folosită o raţă dintr-o anumită specie, îndopată special. Altminteri, metoda de preparare este destul de simplă.

Mai întâi, se opăreşte raţa în apă, apoi se scoate şi se freacă cu zahăr de malţ. Pe urmă. raţa se atârnă undeva să se usuce. La final, se prăjeşte într-un cuptor bine închis, până ce pielea începe să crape.

Când e gata, se taie în fâşii şi se serveşte.

Mesenii trebuie să împacheteze ei înşişi în nişte clătite subţiri bucăţile de carne, împreună cu bucăţi de castravete, ceapă verde şi sos de prune.

 

Rata Pekin

Rata Pekin

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.