Spettekaka

Printeaza

Spettekaka

Ingdrediente:Spettekaka

  • 12 ouă
  • 1 pahar zahăr
  • 1,2 kg piure (fără pic de apă) de cartofi fierţi
  • făină cât să se lege un aluat potrivit
  • 500g zahăr
  • 100g sirop gros de fragi sau zmeură

 

Mod de preparare:

Sosul se dizolvă zahărul şi siropul într-un litru de apă clocotită. Ouăle se bat, apoi se amestecă cu zahăr, cartofi fierţi şi făină, să iasă de-un aluat.

Se rulează funioare între pălmi şi se înfăşoară aiurea-n ski-bob pe un proţap sau o frigare în formă de con, ce se roteşte în dreptul ori deasupra unui foc cuminte.

Se coace invers decât chebabul: mai întâi se lasă să se întărească-rumenească scoarţă primul strat de sfericele, se unge cu sos gros de zahăr, apoi se adaugă-toarce alt strat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.