Spettekaka
PrinteazaSpettekaka
- 12 ouă
- 1 pahar zahăr
- 1,2 kg piure (fără pic de apă) de cartofi fierţi
- făină cât să se lege un aluat potrivit
- 500g zahăr
- 100g sirop gros de fragi sau zmeură
Mod de preparare:
Sosul se dizolvă zahărul şi siropul într-un litru de apă clocotită. Ouăle se bat, apoi se amestecă cu zahăr, cartofi fierţi şi făină, să iasă de-un aluat.
Se rulează funioare între pălmi şi se înfăşoară aiurea-n ski-bob pe un proţap sau o frigare în formă de con, ce se roteşte în dreptul ori deasupra unui foc cuminte.
Se coace invers decât chebabul: mai întâi se lasă să se întărească-rumenească scoarţă primul strat de sfericele, se unge cu sos gros de zahăr, apoi se adaugă-toarce alt strat.
Pofta buna!