Spetzofai

Printeaza

O reteta de Spetfzofai din: carnati afumati, ardei grasi, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, vin rosu, rosii, pasta de tomate, foi de dafin, boabe de piper, sare marina si ulei de masline.

Ingrediente:Spetzofai

  • 400 g carnati afumati
  • 2 ardei grasi diferiti colorati
  • 1 ardei capia verde
  • 1-2 ardei iuti
  • 3 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 pahar mare de vin rosu
  • 1 paha mare de apa
  • 3-4 rosii coapte, taiate cubulete sau o conserva de rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita boabe de piper
  • sare marina neiodata, dupa gust
  • ulei de masline (cat e necesar)

 

Mod de preparare:

încălzeşti într-o tigaie adâncă ulei şi perpeleşti puţin cârnatul tăiat felii potrivite. Adaugi apoi ceapa şi usturoiul tăiate în bucăţi mai mari, apoi continui călirea. Adaugi şi ardeii tăiaţi cubuleţe. Când toa­te ingredientele sunt înmuiate bi­ne, adaugi şi roşiile, apoi vinul şi amesteci până se evaporă alcoo­lul.

Adaugi apoi oregano, sare şi piper, foile de dafin şi apa şi laşi la foc mic să scadă, circa 25-30 de minute, amestecând din când în când, să nu se lipească. Intre timp, fierbi cartofii sau orezul, în funcţie de ce garnitură alegi. Serveşti preparatul cald.

Spetzofai

Spetzofai

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.