Spic de muschi cu slanina afumata
PrinteazaO reteta de muschi de porc cu slanina afumata, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru si vin alb.
- 2 bucăţi de muşchi de 20 cm lungime
- 1 bucată de slănină afumată de 20 cm
- 1 căpăţână de usturoi
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- cimbru
- 1 pahar vin alb
Mod de preparare:
Tai fiecare muşchi în 3 fâşii, fără să desprinzi la capăt. Impănezi fâşiile de carne cu usturoi, aşezi pe fiecare câte o fâşie de şuncă afumată şi împleteşti în trei fiecare bucată.
Aşezi cele 2 spice într-o tavă cu ulei, torni vinul alb, presari sare, piper şi cimbru şi dai la cuptor pentru 20 de minute. Din când în când stropeşti carnea cu zeama din tavă.
Pofta buna!