Spinare cu tocătură de ciuperci cu garnitură de roşii umplute cu pilaf, anghinare cu mazăre şi crochete de cartofi
PrinteazaSpinare cu tocătură de ciuperci cu garnitură de roşii umplute cu pilaf, anghinare cu mazăre şi crochete de cartofi
- 1spinare de viţel de 1,500 kg
- 8 roşii
- 250 g ciuperci
- 2 cepe
- 100 g zarzavat
- 6 funduri de anghinară
- 200 g mazăre
- 300 g cartofi
- 2 ouă
- pesmet
- 100 g orez
- 2 linguri smantană
- 30 g caşcaval
Mod de preparare:
După ce carnea s-a fript, se scoate muşchiul şi se taie în bie. Din ciuperci se face tocătură cu puţină ceapă şi o lingură de sos.
Tocătură de ciuperci se pune pe fiecare felie de carne. Se pune la loc spinarea pe tavă, se napează cu sos, se presară caşcaval sau brînză rasă, unt topit şi se gratinează.
Se aşază pe platou, se garniseşte cu roşii umplute cu orez, anghinare cu mazăre şi crochete de cartofi .
Sosul din tavă se face cu o lingură făină, supă şi smîntînă şi se serveşte la sosieră.
Pofta buna!