Spinare de miel la cuptor cu garnitura de cartofi noi dati prin unt, crochete de midii si sote de spanac
PrinteazaSpinare de miel la cuptor cu garnitura de cartofi noi dati prin unt, crochete de midii si sote de spanac
- 1,600 kg spinare de miel
- 300 g ficat de miel
- 1 ceapă
- 1 felie franzelă
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 20 midii sau scoici
- pesmet
- 150 ulei
- 80 g unt
- 300 g cartofi noi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 kg spanac
- 1/2 pahar vin roşu
- 1/4 litru supă
Mod de preparare:
Spinarea se frige la cuptor circa 45 minute. Se scoate din tavă şi în ea se face sosul cu 1 lingură făină, 1/4 litru supă, 2 linguri sos brun , sare, piper şi vin.
Se scoate carnea de la spinare, se taie felii şi se pune pe fiecare bucată tocătură (făcută din ficatul şi ceapa tocate mărunt, amestecate cu 1 ou crud, sare, piper, franzela înmuiată în apă şi stoarsă), se montează la loc, se napează cu sos, se presară cu pesmet, unt şi se gratineazâ.
Se aşază pe un platou şi se garniseşte cu cartofii noi fierţi daţi în unt şi cu verdeaţa tocată, crochetele de midii şi spanacul opărit sotat în unt.
Sosul se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!