Spinare de miel la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti, crochete de spanac si sote de fasole fidea

Printeaza

Spinare de miel la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti, crochete de spanac si sote de fasole fidea

Ingrediente:Spinare de miel la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti, crochete de spanac si sote de fasole fidea

  • 1,600 kg spinare din miel
  • 1 1/2 l supă din oase de miel
  • sare
  • piper
  • 1/2 lărnîie
  • 1 lingură făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 ou
  • 1 kg spanac
  • nucşoară
  • pesmet
  • 150 g unt
  • 400 g cartofi
  • 300 g fasole fidea
  • ulei pentru crochete
  • 40 g şvaiţer sau caşcaval

 

Mod de preparare:

Spinarea se frige la cuptor circa 45 minute şi se dă la rece. Separat se face un sos suprem din unt şi făină (rîntaş blond), supa de miel, sare, piper, gălbenuşurile şi zeama de lărnaie .

Se scot muşchii de la spinare, se taie felii groase  şi se montează spinarea la loc. Se aşază pe tavă, se mai napează cu puţin sos, se presară cu caşcavalul ras, unt topit şi se gratinează.

Se garniseşte cu cartofi tăiaţi şi prăjiţi, crochetele de spanac (bine stors, tocat, amestecat cu 2 linguri sos rămas de la gratinat, sare, nucşoară, se dă prin oii şi pesmet şi se prăjesc în ulei) şi cu fasolea fidea fiartă şi dată prin unt.

Sosul de friptură se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.