Spinare cu tocătură de ficat cu garnitură de fasole fidea, cartofi natur şi coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci şi smantană
PrinteazaSpinare cu tocătură de ficat cu garnitură de fasole fidea, cartofi natur şi coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci şi smantană
- 1 spinare de viţel de 1,500 kg
- 250 g ficat de porc, viţel sau pasăre
- 100g zarzavat
- 1 ceapă
- 300 g cartofi noi
- 120 g unt
- 6 coşuleţe coapte din foitaj
- 250 g ciuperci
- 1 lingură smantană
- 1 legătură mărar
- 300 g fasole fidea
- 1 păhărel vin roşu
- 1 lingură făină
- 40 g brînză sau caşcaval
Mod de preparare:
Se frige carnea cu zarzavatul şi apoi se prepară sosul cu supă, făină şi vin roşu.
Se scoate muşchiul, se taie felii şi se unge fiecare felie cu pastă de ficat.
Se montează la loc, se pune pe o tavă, se napează cu sos şi se gratinează cu puţin caşcaval sau brînză rasă.
Se aşază pe platou, se garniseşte cu fasole fidea fiartă şi dată în unt, coşuleţe umplute cu ciuperci preparate cu smantană, mărar tocat şi cu cartofi daţi prin unt.
Pofta buna!