Spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin
PrinteazaO reteta de spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin din: spinari de iepure, mere, castane, vin alb, ienupar, coriandru, piper rosu, zahar, supa de pasare, zeama de lamaie, cimbru, unt, ulei, sare si piper.
- 2 spinari de iepure
- 3 mere
- 400 g castane la borcan
- 150 ml vin alb
- 2 linguri seminte amestecate: ienupar, coriandru, piper rosu
- 50 g zahar
- 1 cub de supa de pasare
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 4 fire de cimbru
- 100 ml smantana
- 100 g unt
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Crestati spinarile de fiecare paste a osului si puneti cimbru. Sarati, piperati, presarati boabe zdrobite. Ambalati-le in folie alimentara si puneti-le la rece 30 minute.
Incalziti cuptorul la 240 C si puneti uleiul intr-o tava. Scoateti din folie spinarile, asezati-le cu 50 g unt. Puneti-le in cuptor 10 minute, intorcandu-le dupa 5 minute si stropindu-le de 3 ori.
Pregătiţi un sirop din zahăr şi 250 ml de apă. Când se îngroaşă, puneţi castanele şi glasaţi-le. Scoateţi spinările din cuptor şi lăsaţi-le la cald, sub o folie dublă de aluminiu.
Puneţi într o tigaie 30 g de unt şi un praf de sare şi rumeniţi merele curăţate şi tăiate în sferturi. Când se înmoaie, scurgeţi-le şi puneţi-le alături de spinări.
Dizolvaţi concentratul de supă în 15 cl de apă clocotită. Puneţi supa în tigaia în care aţi glasat castanele, dizolvaţi glazura şi transferaţi-o într-o crăticioară. Turnaţi vinul şi lăsaţi să scadă Ia jumătate, pe foc iute. Adăugaţi smântână şi lăsaţi să mai scadă o treime.
Adăugaţi câteva picături de zeamă de lămâie şi restul de unt, apoi sângele scurs de la spinări în timp ce au stat la cald, bătând mereu.
Spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin
Pofta buna!