Spirale de aluat cu pasta de masline
PrinteazaO reteta de spirale de aluat cu pasta de masline din: aluat, masline, usturoi, cascaval si ulei de masline.
- 1 pachet aluat pentru foitaj
- 300 g masline fara samburi
- 4 catei de usturoi
- 300 g cascaval
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Se curata si se piseaza usturoiul. Masline se dau prin masina sau se matuntesc in blender. In pasta obtinuta se incorporeaza cascavalul ras fin, usturoiul si uleiul. Se decongeleaza aluatul si pe planseta, se din el o foaie, care se unge cu pasta. Se ruleaza si se da la frigider circa 10-15 minute.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare. Se taie ruloul in felii groase de un deget; se asaza cu taietura pe tava, la distanta unele de altele. Se coc la foc iute 10 minute, pana isi maresc putin volumul, apoi la foc mediu, timp de alte 10-15 minute, pana cand se rumenesc putin.
Pot fi consumate atat calde, cat si reci, cu bere blonda sau vin.
Spirale de aluat cu pasta de masline
Pofta buna!