Spirale bicolore
PrinteazaSpirale bicolore din: unt, zahar, faina, cacao, vanilie, ou.
- 220 g unt moale
- 165 g zahăr
- 350 g făină
- 3 linguri cacao
- o linguriţă esenţă de vanilie
- 1/4 linguriţă sare
- un ou bătut cu o lingură de apă
Mod de preparare:
Se mixează untul cu zahărul timp de 2 minute, se adaugă oul, vanilia şi sarea şi se mai mixează 2-3 minute. Se adaugă făina, se amestecă, se scoate aluatul pe masă şi se frământă până devine omogen.
Se împarte aluatul în două şi una din părţi se frământă cu cacao. Apoi, cele două părţi, albă şi neagră se întind în două pătrate egale care se aşază una peste cealaltă.
Se rulează în folie transparentă, se lasă la rece pentru 30 de minute. Se scoate apoi din folie şi se taie rondele care se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se coc 15-20 de minute.
Pofta buna!