Spirale cu brânză şi stafide
PrinteazaSpirale cu brânză şi stafide din: faina, unt, oua, sare, zahar tos, lapte dulce, drojdie, branza de vaci, gris, lamaie, stafide, zahar vanilat, zahar pudra, lamaie confiata.
- 450 g faina
- 140 g unt
- 4 oua
- sare
- 150 g zahar tos
- 60 ml lapte dulce
- 10 g drojdie
- 400 g branza de vaci
- doua linguri cu gris
- o lamaie
- 30 g stafide
- doua pliculete de zahar vanilat
- zahar pudra
- lamaie confiata
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în lapte, apoi se adaugă puţin zahăr şi un praf de sare. Se presară făină cât să rezulte un aluat curgător. Se lasă să dospească zece minute, se toarnă peste făina rămasă împreună cu untul topit şi răcit, două ouă, 45 g zahăr tos şi un pliculeţ de zahăr vanilinat.
Se frământă totul până se obţine un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Se împarte în bucăţele, se modelează sub formă de fitil, apoi se răsucesc ca să formeze o spirală.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi se lasă să crească zece minute. Brânza de vaci se amestecă bine cu zahărul tos şi zahărul vanilinat rămas, un ou şi un albuş, stafidele, grişul şi coaja rasă de lămâie.
Se pune compoziţie în mijlocul spiralelor, se introduc în cuptorul încins, se coc la foc mediu până ce aluatul devine auriu, iar compoziţia s-a întărit.
In aluatul pentru spirale se mai poate adauga si lamaie confiata tocata marunt.
Spirale cu brânză şi stafide
Pofta buna!