Spirale cu branză feta, parmezan şi busuioc
PrinteazaSpirale cu branză feta, parmezan şi busuioc
- 500 g făină
- 200 ml apă
- 25 g drojdie
- 100 g unt
- 100 g brânză feta
- 100 g brânză de oaie
- 50 g parmezan
- o lingură de busuioc uscat
- o linguriţă de zahăr tos
- două ouă
- sare, piper
Preparare:
Drojdia se dizolvă în apa călduţă, se adaugă untul topit şi răcit, un sfert de linguriţă de sare şi zahărul tos. Se amestecă, se adaugă piperul şi busuiocul tocat, brânza feta şi cea de oaie date pe râzătoare şi parmezanul ras.
Se adaugă un ou bătut în prealabil cu o furculiţă, se amestecă şi se toarnă totul peste făină. Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios. Dacă este nevoie se mai adaugă făină până când capătă consistenţa potrivită.
Se întinde aluatul într-o foaie şi se taie în fâşii egale ca lungime şi late de un centimetru. Se răsucesc, se aşază în tavă şi se ung cu ou bătut. Se introduce tava în cuptor şi se coc timp de 15-25 de minute la foc mediu.
Pofta buna!