Spirale cu fructe de mare şi rucola

Printeaza

O reteta de spirale cu fructe de mare si rucola din: paste spirala, fructe de mare, usturoi, uleid e masline extravirgin, vin alb, concentrat de legume, rosii cherry, rucola, patrunjel si ardei iute.

Ingrediente:Spirale cu fructe de mare şi rucola

  • 350 g spirale

pentru asezonare:

  • 500 g fructe de mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 cub concentrat de legume
  • 10 roşii cherry
  • 1 legătură de rucola
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 ardei iute

 

Mod de preparare:

Curăţă şi spală bine fructele de mare, apoi taie-le bucăţele mici. Prăjeşte-le într-o tigaie cu ulei încins împreună cu usturoiul zdrobit şi cu pătrunjelul tocat.

Lasă să fiarbă în zeama lor proprie şi, dacă aceasta a scă­zut mai mult de jumătate, iar fructele de mare nu sunt sufici­ent de moi, adaugă puţină apă, cubul concentrat de legume şi lasă-le să mai fiarbă. Când apa a scăzut aproape complet, pune vinul şi lasă-1 să fiarbă până când se evaporă.

Adaugă roşiile tăiate sferturi şi ardeiul iute tocat. Lasă totul să fiarbă încă 10 minute, amestecând frecvent. Pune pastele la fiert în apă clocotită cu un praf de sare şi, între timp, spală şi taie rucola. Transferă pastele în cratiţă, împreună cu rucola, ames­tecă bine şi serveşte-le imediat.

Variante: Dacă vrei, poţi înlocui fructele de mare cu calamari tăiaţi rondele şi opăriţi timp de 2 minute. Aceştia vor pierde o cantitate neînsemnată de apă, rămânând fragezi şi cărnoşi. Pentru a da mai multă prospeţime, adaugă legumele tăiate julien exact înainte de a pune pastele.

Spirale cu fructe de mare şi rucola

Spirale cu fructe de mare şi rucola

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.