Spirale cu fructe de mare şi rucola
PrinteazaO reteta de spirale cu fructe de mare si rucola din: paste spirala, fructe de mare, usturoi, uleid e masline extravirgin, vin alb, concentrat de legume, rosii cherry, rucola, patrunjel si ardei iute.
- 350 g spirale
pentru asezonare:
- 500 g fructe de mare
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 cub concentrat de legume
- 10 roşii cherry
- 1 legătură de rucola
- 1 legătură pătrunjel
- 1/2 ardei iute
Mod de preparare:
Curăţă şi spală bine fructele de mare, apoi taie-le bucăţele mici. Prăjeşte-le într-o tigaie cu ulei încins împreună cu usturoiul zdrobit şi cu pătrunjelul tocat.
Lasă să fiarbă în zeama lor proprie şi, dacă aceasta a scăzut mai mult de jumătate, iar fructele de mare nu sunt suficient de moi, adaugă puţină apă, cubul concentrat de legume şi lasă-le să mai fiarbă. Când apa a scăzut aproape complet, pune vinul şi lasă-1 să fiarbă până când se evaporă.
Adaugă roşiile tăiate sferturi şi ardeiul iute tocat. Lasă totul să fiarbă încă 10 minute, amestecând frecvent. Pune pastele la fiert în apă clocotită cu un praf de sare şi, între timp, spală şi taie rucola. Transferă pastele în cratiţă, împreună cu rucola, amestecă bine şi serveşte-le imediat.
Variante: Dacă vrei, poţi înlocui fructele de mare cu calamari tăiaţi rondele şi opăriţi timp de 2 minute. Aceştia vor pierde o cantitate neînsemnată de apă, rămânând fragezi şi cărnoşi. Pentru a da mai multă prospeţime, adaugă legumele tăiate julien exact înainte de a pune pastele.
Spirale cu fructe de mare şi rucola
Poftă bună!