Spirale cu scortisoara si rodie
PrinteazaSpirale cu scortisoara si rodie din: faina, lapte, zahar tos, drojdie, oua, sare, zahar brun, faina, scortisoara, unt, rodie, zahar vanilinat, esenta de rom, sos de ciocolata.
- 735 g faina
- 240 ml lapte
- 66 g zahar tos
- 7 g drojdie
- 2 g sare
- 3 oua
- 160 g zahar brun
- 36 g faina
- o lingura cu scortisoara
- 188 g unt
- o rodie
- doua pliculete zahar vanilinat
- o lingurita cu esenta de rom
- sos de ciocolata
Mod de preparare:
Intr-o oală se încălzeşte laptele cu 75 g unt, zahărul tos şi sarea.
Se lasă să se răcească puţin, se adaugă ouăle, esenţa de rom şi se amestecă.
Intr-un bol separat se amestecă drojdia cu 700 g de făină, se toarnă amestecul din oală şi se frământă.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la loc cald până îşi dublează volumul.
Separat se amestecă într-un bol zahărul brun, restul de făină, zahărul vanilinat şi scorţişoara.
Se întind foi subţiri, se ung cu untul rămas topit şi se presară cu amestecul din bol.
Se adauga seminte de rodie, se ruleaza si se taie rondele potrivit de groase.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt unsa cu unt, se asaza rondele unele langa altele, lasand putin spatiu intre ele.
Se acopera cu un seret si se lasa sa se dospeasca 15 minute.
Se ung cu unt topit, se introduc in cuptorul incins si se coc la foc mediu 20-30 de minute, avand grija sa nu se arda, ci doar sa devina aurii.
Se servesc calde sau reci, simple sau cu sos de ciocolata.
Spirale cu scortisoara si rodie
Pofta buna!