Spirale spaniole

Printeaza

Spirale spaniole din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei, apa calduta, margarina, seminte de mac, lapte si gem de caise.

Ingrediente:Spirale_spaniole

  • 300 g făină
  • 1/2 plic drojdie uscată
  • sare
  • 50 g zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 120 ml apă călduţă
  • 100 g margarină

Pentru umplutură

  • 100 g seminţe de mac
  • 2 linguri zahăr
  • 300 ml lapte
  • 100 g gem de caise

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu drojdia uscată, sarea şi zahărul. In masa de ingrediente uscate, adaugi 2 linguri de ulei şi, treptat, apa călduţă. Frămânţi aluatul până se desprinde de mâini şi de vas. Impărţi aluatul în 4 bucăţi egale.

Le aşezi pe masa de lucru presărată cu făină, le acoperi cu un prosop curat şi le laşi să dospească până îşi dublează volumul.

Macini seminţele de mac şi le fierbi împreună cu laptele şi zahărul, amestecând până se formează o pastă. Când s-a răcit, încorporezi gemul.

Intinzi bucăţile de aluat sub forma unor dreptunghiuri de circa 25×40 cm. Le ungi cu margarină topită şi pui umplutură pe o latură. Rulezi strâns, le pui în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi rulezi sulurile în formă de spirale.

Procedezi astfel cu toate bucăţile de aluat.

Ungi spiralele cu puţin ulei, ca să nu se lipească între ele şi le laşi să creas­că 35 de minute, în tavă, într-o încăpere bine încăl­zită şi fără curent. Coci spiralele 10 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C).

Le scoţi din cuptor şi le presari cu zahăr pudră.

 

Spirale spaniole

Spirale_spaniole

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.