Spirale spaniole
PrinteazaSpirale spaniole din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei, apa calduta, margarina, seminte de mac, lapte si gem de caise.
- 300 g făină
- 1/2 plic drojdie uscată
- sare
- 50 g zahăr
- 4 linguri ulei
- 120 ml apă călduţă
- 100 g margarină
Pentru umplutură
- 100 g seminţe de mac
- 2 linguri zahăr
- 300 ml lapte
- 100 g gem de caise
Mod de preparare:
Amesteci făina cu drojdia uscată, sarea şi zahărul. In masa de ingrediente uscate, adaugi 2 linguri de ulei şi, treptat, apa călduţă. Frămânţi aluatul până se desprinde de mâini şi de vas. Impărţi aluatul în 4 bucăţi egale.
Le aşezi pe masa de lucru presărată cu făină, le acoperi cu un prosop curat şi le laşi să dospească până îşi dublează volumul.
Macini seminţele de mac şi le fierbi împreună cu laptele şi zahărul, amestecând până se formează o pastă. Când s-a răcit, încorporezi gemul.
Intinzi bucăţile de aluat sub forma unor dreptunghiuri de circa 25×40 cm. Le ungi cu margarină topită şi pui umplutură pe o latură. Rulezi strâns, le pui în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi rulezi sulurile în formă de spirale.
Procedezi astfel cu toate bucăţile de aluat.
Ungi spiralele cu puţin ulei, ca să nu se lipească între ele şi le laşi să crească 35 de minute, în tavă, într-o încăpere bine încălzită şi fără curent. Coci spiralele 10 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C).
Le scoţi din cuptor şi le presari cu zahăr pudră.
Spirale spaniole
Pofta buna!