Sponj-chec
PrinteazaSponj-chec din: zahar, oua, faina, scortisoara, praf de copt, sare, apa calda, coaja de lamaie, unt.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă de zahăr
- 4 ouă
- 1 1/4 cească de făină
- 1 vârf linguriţă scortişoară
- 2 vârfuri linguriţă praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 linguri de apă caldă
- coajă de lărnăie
- puţin unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu scortişoara pisată.
Adaugi câte puţină făină, 2 linguri de apă căldută, sare, praf de copt, putină coajă de lămâie rasă şi albuşurile spumă.
Ungi o formă dreptunghiulară cu unt, presari făină, torni compoziţia şi coci la foc potrivit timp de1 oră.
După ce s-a răcit, tai checul felii.
Pofta buna!
E bun checul asta?