Şprot cu legume

Printeaza

Şprot cu legume din: sprot, rosii, ciuperci, ulei de masline, fenicul, usturoi, patrunjel, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, paine si malai.

Ingrediente:Sprot_cu_legume

  • 500 g sprot
  • un kilogram rosii
  • 500 g ciuperci
  • 100 ml ulei de masline
  • un fenicul
  • o capatana de usturoi
  • o legatura patrunjel
  • doua cepe rosii
  • doi ardei capia
  • sare
  • piper
  • paine
  • malai

 

Mod de preparare:

Şprotul se spală, se presară cu sare, se acoperă cu folie ali¬mentară şi se introduce la rece. Ciupercile se spală, se taie ju¬mătăţi sau sferturi şi se pun într-un noi.

Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii. Feniculul se spală, se taie julien sau felii şi se pune lângă ceapă.

Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie jumătăţi dacă sunt prea mari sau se lasă întregi. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se călesc ceapa împreună cu usturoiul şi feniculul, se adaugă ciupercile şi ardeiii capia tăiaţi felii, se mai călesc două minute, apoi se pun roşiile.

Se condimentează, se prăjeşte totul zece minute, apoi se pune într-o tavă. Se aseaza deasupra sprotului, se unge cu ulei, se introduce tava in cuptorul incins si se tine 25 de minute. Se serveste fierbinte presarat cu patrunjel, cu mamaliga sau crutoane de paine.

Şprot cu legume

Sprot_cu_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.