Sprot pane
PrinteazaO reteta de sprot pane din: sprot, faina, pesmet, oua, parmezan, boia de ardei, ulei, sare, sare si piper.
- 400 g sprot
- 100 g faina
- 100 g pesmet
- 2 oua
- 50 g parmezan
- 1 lingurita boia de ardei
- 300 ml ulei
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati pestele, spalati-l, scurgeti-l bine de apa si presarati-l cu sare si piper. Treceti pestii prin faina, apoi prin ouale batute si la final prin pesmetul amestecat cu boiaua de ardei si parmezanul.
Incingeti intr-o cratita mai mare uleiul si puneti pestii astfel pragatiti la prajit. Prajiti-i la foc potrivit spre mare pana cand se rumenesc frumos pe toate partile si devin usor crocanti.
Scoatet-i pe servetele absorbante, apoi dupa ce s-au scurs de ulei puneti-i pe un platou, pe salata verde si serviti-i calzi, stropiti cu zeama de lamaie.
Sport pane
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sprot la cuptor