Spuma de ciocolata neagra din: oua, ciocolata, zahar, frisca, bomboane. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat 200 ml frişcă lichida 50 g ciocolată rasă bomboane, după gust Mod de preparare: Se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi. Se scoate de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile şi zahărul […]
Spuma de banane
PrinteazaSpuma de banane din: banane, frisca, zahar, scortisoara, migdale, menta.
Ingrediente:
- 3 banane
- 200 ml frişcă lichidă
- 3 albuşuri
- 2 linguri zahăr alb
- 2 linguri zahăr brun
- o linguriţă scorţişoară
- 50 g migdale
- frunzuliţe de mentă, pentru servit
Mod de preparare:
Se mixează mai mare migdalele şi apoi se mixează bananele feliate.
Se toarnă piureul într-un vas, se adaugă scorţişoara şi zahărul brun. Se amestecă.
Se bate frişca şi, când a început să se formeze spuma, se adaugă zahărul alb.
Se bat albuşurile spumă. Peste piureul de banane se pun frişca şi spuma de albuşuri. Se amestecă delicat şi se iasă la rece două ore.
Se ornează cu frunzuliţe de mentă.
Pofta buna!
Spuma de ciocolata neagra cu bomboane
Spuma de caise din: caise, lichior de caise, gelatina, frisca, albusuri, zahar, fistic. Ingrediente: 300 g caise 100 ml lichior de caise 1 plic gelatina 250 ml frisca 2 albusuri 50 g zahar 50 g de fistic Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le tai în feli¬oare subţiri, pe care le […]
Spuma aromata de ciocolata neagra
Spuma de ciocolata neagra din: oua, zahar, ciocolata. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 4 linguri zahăr 6 ouă un praf sare Mod de preparare: Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul. Ciocolata se rupe bucăţi şi se pune la topit la bain-marie. Peste ciocolata topită se […]
Pofta buna!