Spuma de branza cu visine
PrinteazaSpuma de branza cu visine din: vişine, zahar pudra, branza dulce cremoasa, seminte de mac, smantana, oua, zahar tos, frunze de menta.
Ingrediente:
- 500 g vişine
- 50 g zahăr pudră
- 200 g brânză dulce cremoasă
- 1 linguriţă seminţe de mac
- 100 g smântână
- 2 albuşuri
- 1 gălbenuş
- 75 g zahăr tos
- frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare:
Pentru acest desert, foloseşti dtiar ouă proaspete, controlate sanitar-veterinar.
Mixezi gălbenuşul cu 2 linguri zahăr tos, iar după ce s-a dizolvat, adaugi smântână, brânza şi macul.
Păstrezi această cremă la rece, pentru 30 de minute.
Scoţi sâmburii vişinelor şi presari fructele cu zahărul pudră. Le păstrezi şi pe acestea în frigider.
Baţi albuşurile spumă pe baie de aburi. Când se întăreşte spuma, adaugi treptat zahărul şi continui să mixezi până obţii o spumă cu aspect lucios.
In crema rece de brânză, încorporezi spuma de albuşuri, amestecând uşor, de jos în sus, ca să păstrezi consistenţa pufoasă a cremei.
Aşezi în cupe, în straturi, crema de brânză şi vişinele împreună cu zeama pe care au lăsat-o.
Ultimul strat va fi de brânză. Decorezi cu frunze de mentă.
Spuma de branza cu visine
Pofta buna!