Spuma de branza
PrinteazaSpuma de branza din: branza dulce, branza telemea, ceapa verde, castraveti, ardei iute, usturoi, smantana, cimbru, gelatina, sare, piper.
- 700 g branza dulce
- 300 g branza telemea
- o legatura ceapa verde
- 4 castraveti verzi
- un ardei iute
- doi catei de usturoi
- 200 ml smantana
- cimbru
- 10 g gelatina alimentara
- jumatate de lingurita cu sare
- un sfert de lingurita cu piper
- cimbru
Mod de preparare:
Brânza dulce se pune într-un bol împreună cu brânza telemea dată pe răzătoarea cu ochiuri mari şi ceapa verde tăiată mărunt.
Se adaugă ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat mărunt, usturoiul curăţat de foi şi pisat.
Se presară sarea şi piperul, se adaugă cimbru după gust şi se toarnă smântână.
Gelatina se pune la înmuiat în puţină apă rece şi, când s-a umflat suficient, se topeşte la bain- marie.
Castraveţii verzi se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se pun într-o strecurătoare şi se presează cu o lingură ca să elimine sucul.
Se pun peste ingredientele din bol, se adaugă gelatina răcită şi se mixează totul sau sfe amestecă bine cu o lingură ca să se încorporeze toate ingredientele.
Se tapetează o tavă de cozonac cu folie alimentară, se pune crema de brânză, se nivelează şi se introduce la rece pentru minimum trei ore.
Ca sa iasa crema mai fina, castravetii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.
Spuma de branza
Pofta buna!