Spuma de broccoli cu urda si prosciutto

Printeaza

Spuma de broccoli cu urda si prosciutto din: broccoli, ulei de masline, usturoi, urda, parmezan, prosciutto.

Broccoli este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, vitamina B6, acid folic, potasiu, calciu și fier. Acești nutrienți sunt esențiali pentru funcționarea optimă a organismului.

Broccoli conține compuși fitochimici, cum ar fi sulforafanul, indolii și gluconasturtiina, care au fost asociate cu diverse beneficii pentru sănătate. Sulforafanul, în special, are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice.

 

Ingrediente: 

  • 2 broccoli
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • 150 g de urdă
  • 2 linguri de parmezan
  • 50 g de prosciutto crudo
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Spuma de broccoli cu urda si prosciutto: Curăţaţi broccolii şi fierbeţi-i în apă sărată (sunt gătiţi atunci când, înfigând furculiţa, sunt moi).

Intr-o tigaie puneţi uleiul şi usturoiul şi, ulterior, atunci când usturoiul începe să se rumenească, adăugaţi broccolii şi lăsaţi-i să se pătrundă timp de 2 minute.

Lăsaţi-i să se răcească şi scoateţi usturoiul. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C.

Puneţi broccolii împreună cu sosul obţinut în mixer şi adăugaţi urda şi parmezanul.

Amestecaţi timp de cinci secunde şi potriviţi de sare.

Tăiaţi prosciutto crud în felii foarte subţiri, aranjaţi-le într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi ţineţi-le în cuptor până devin crocante.

Serviţi spuma la temperatura camerei cu prosciutto crocant pe deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Mozzarella cu broccoli in aluat

Mozzarella cu broccoli in aluat din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar, broccoli, morcovi, mozzarella, urda, ou, usturoi, nucsoara, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 50 g drojdie 200 ml apa calduta 50 ml ulei de masline 10 g zahar pentru umplutura: 400 g broccoli 250 g morcovi 200 g mozzarella […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.