Mozzarella cu broccoli in aluat din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar, broccoli, morcovi, mozzarella, urda, ou, usturoi, nucsoara, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 50 g drojdie 200 ml apa calduta 50 ml ulei de masline 10 g zahar pentru umplutura: 400 g broccoli 250 g morcovi 200 g mozzarella […]
Spuma de broccoli cu urda si prosciutto
PrinteazaSpuma de broccoli cu urda si prosciutto din: broccoli, ulei de masline, usturoi, urda, parmezan, prosciutto.
Broccoli este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, vitamina B6, acid folic, potasiu, calciu și fier. Acești nutrienți sunt esențiali pentru funcționarea optimă a organismului.
Broccoli conține compuși fitochimici, cum ar fi sulforafanul, indolii și gluconasturtiina, care au fost asociate cu diverse beneficii pentru sănătate. Sulforafanul, în special, are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice.
Ingrediente:
- 2 broccoli
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 150 g de urdă
- 2 linguri de parmezan
- 50 g de prosciutto crudo
- sare
Mod de preparare:
Spuma de broccoli cu urda si prosciutto: Curăţaţi broccolii şi fierbeţi-i în apă sărată (sunt gătiţi atunci când, înfigând furculiţa, sunt moi).
Intr-o tigaie puneţi uleiul şi usturoiul şi, ulterior, atunci când usturoiul începe să se rumenească, adăugaţi broccolii şi lăsaţi-i să se pătrundă timp de 2 minute.
Lăsaţi-i să se răcească şi scoateţi usturoiul. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C.
Puneţi broccolii împreună cu sosul obţinut în mixer şi adăugaţi urda şi parmezanul.
Amestecaţi timp de cinci secunde şi potriviţi de sare.
Tăiaţi prosciutto crud în felii foarte subţiri, aranjaţi-le într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi ţineţi-le în cuptor până devin crocante.
Serviţi spuma la temperatura camerei cu prosciutto crocant pe deasupra.
Pofta buna!
Mozzarella cu broccoli in aluat
Pofta buna!