Gâscă la cuptor cu mere și prune uscate – este un preparat rafinat și festiv, perfect pentru ocazii speciale sau pentru mesele de sărbătoare. Această rețetă combină carnea fragedă și suculentă a gâștei cu dulceața merelor și aromele bogate ale prunelor uscate, rezultând un fel de mâncare echilibrat și plin de savoare. Prepararea acestei rețete […]
Spuma de capsune cu iaurt
PrinteazaSpuma de capsune cu iaurt din: lapte concentrat, capsune, zahar de mesteacan, gelatina, iaurt de capsune.
Ingrediente:
- 1 cutie de 160 g lapte concentrat neîndulcit
- 500 g căpşune
- 3 linguri zahăr de mesteacăn
- 3 foi de gelatină
- 1 iaurt de căpşune cu 0% grăsime
Mod de preparare:
Spuma de capsune cu iaurt: Puneţi un castron la frigider şi cutia cu lapte concentrat 1 oră la congelator. Inmuiaţi foile de gelatină într-o tavă plină cu apă rece.
Puneţi 100 g căpşune deoparte.
Scoateţi codiţele, daţi la mixer căpşunele rămase şi pasaţi-le astfel încât să eliminaţi seminţele.
Presaţi bine cu o lingură ca să recuperaţi pulpa. Turnaţi într-o cratiţă şi încălziţi la foc mic.
Când preparatul e gata să dea în clocot, luaţi de pe foc şi adăugaţi gelatina scursă. Amestecaţi.
Amestecaţi iaurtul, zahărul de mesteacăn şi piu-reul de căpşune.
Turnaţi laptele concentrat în salatieră şi bateţi-l spumă cu un tel. Incorporaţi piureul de căpşune, apoi turnaţi delicat această spumă în castronaşe. Ţineţi 3 ore la frigider.
In momentul servirii, decoraţi cu căpşunele păstrate.
Pofta buna!
Gâscă la cuptor cu mere și prune uscate
Supă de Post cu Mazăre și Cartofi
Supă de Post cu Mazăre și Cartofi – este un preparat tradițional, simplu și sănătos, perfect pentru zilele de post. Această supă este bogată în fibre și vitamine, oferind un aport nutritiv echilibrat și un gust reconfortant. Mazărea și cartofii se combină pentru a crea o textură cremoasă și o aromă delicată, fiind ideală pentru […]