Spuma de capsuni cu zahar

Printeaza

Spuma de capsuni cu zahar – un desert delicios, ușor de preparat și extrem de răcoritor, perfect pentru zilele de vară. Acest preparat este ideal pentru a te răsfăța cu un gust dulce și proaspăt de căpșuni, având o textură fină și aerată.

Cu doar câteva ingrediente simple, vei obține un desert elegant, perfect pentru orice ocazie.

Ingrediente:

  • 500 g de căpșuni proaspete (sau congelate)
  • 100 g de zahăr (sau după gust)
  • 200 ml de smântână pentru frișcă (cu un conținut de grăsime de minimum 30%)
  • 1 linguriță de esență de vanilie (opțional)
  • 2 linguri de zahăr pudră (pentru a îndulci frișca)
  • 1 plic de gelatină (opțional, pentru a ajuta la stabilizarea spumei)

Mod de preparare:

Pregătirea căpșunilor

Spală bine căpșunile și îndepărtează codițele. Taie-le în bucăți mici și pune-le într-un blender sau procesor de alimente. Adaugă zahărul peste căpșuni și mixează-le până obții un piure fin. Dacă vrei să adaugi un gust mai subtil, poți pune și o linguriță de esență de vanilie în piureul de căpșuni.

Pregătirea gelatinei (opțional)

Dacă dorești ca spuma să fie mai fermă, poți folosi gelatină. Într-un bol mic, pune 2-3 linguri de apă rece și adaugă plicul de gelatină. Lasă-l să se hidrateze timp de 5-10 minute. După aceea, încălzește-l ușor la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, până când gelatina se dizolvă complet. Adaugă gelatina topită în piureul de căpșuni și amestecă bine.

Bătutul

Într-un bol mare, bate smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră până obții o frișcă fermă. Asigură-te că smântâna este bine refrigerată înainte de a o bate, pentru a obține o textură mai stabilă.

Amestecarea ingredientelor

Adaugă piureul de căpșuni (cu gelatina, dacă ai folosit-o) în frișca bătută și amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus, pentru a păstra aerisirea spumei.

Răcirea și servirea

Toarnă spuma obținută într-un bol sau în pahare individuale și lasă-o să se răcească la frigider timp de cel puțin 2-3 ore, până când se întărește și capătă o consistență fermă, dar ușor aerată. Poți decora spuma cu câteva căpșuni proaspete sau cu un strop de frișcă suplimentară.

Sugestii:

Acest desert se potrivește perfect cu un pahar de vin alb sec sau o băutură răcoritoare din fructe, precum limonadă sau suc de căpșuni.

Spuma de căpșuni poate fi servită alături de un blat de tort ușor sau cu biscuiți simpli, pentru un contrast plăcut de texturi.

Valori nutriționale (per porție):

  • Calorii: 150-180 kcal
  • Proteine: 2 g
  • Grăsimi: 10 g
  • Carbohidrați: 20 g

Este un desert simplu, dar extrem de gustos, care combină dulceața naturală a căpșunilor cu o textură fină și aerată.

Este ideal pentru a încheia o masă festivă sau pentru o gustare ușoară și răcoritoare într-o zi călduroasă.

 

Spuma de capsuni cu zahar – varianta

Mod de preparare: bat 2 albuşuri spumă şi se adaugă treptat 150g de zahăr fin. Separat, se pasează 200g de căpşuni foarte coapte.

încorporează uşor în spumă, apoi se dă totul la rece, să se întărească.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Spuma de caise

Spuma de caise din: caise, lichior de caise, gelatina, frisca, albusuri, zahar, fistic. Ingrediente: 300 g caise 100 ml lichior de caise 1 plic gelatina 250 ml frisca 2 albusuri 50 g zahar 50 g de fistic   Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le tai în feli¬oare subţiri, pe care le […]

 

Spuma de orez cu fructe 

Spuma de orez cu fructe din: orez, lapte, zahar, lamaie, frisca, fructe. Ingrediente: 5 linguri orez 500 ml lapte sare 2 plicuri zahar vanilinat 5 linguri zahăr tos 2 gălbenuşuri coaja rasă de la 1 lămâie 400 ml frişcă bătută 500 g fructe de pădure   Mod de preparare: Se fierb 5 linguri orez în 500 […]

 

Spuma de capsuni cu biscuiti

Spuma de capsuni cu biscuiti din: unt, capsuni, biscuiti, vanilie, zahar, gelatina, frisca. Ingrediente: 150 g biscuiţi sfărâmicioşi 75 g unt 500 g căpşune 150 g zahăr pudră o linguriţă vanilie 2 foi gelatină 400 ml frişcă lichidă 2 linguri zahăr frişcă bătută fistic   Mod de preparare: Pentru stratul de bază se mixează biscuiţii, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.