Spuma de ciocolata neagra din: oua, ciocolata, zahar, frisca, bomboane. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat 200 ml frişcă lichida 50 g ciocolată rasă bomboane, după gust Mod de preparare: Se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi. Se scoate de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile şi zahărul […]
Spuma de căpşuni
PrinteazaSpuma de căpşuni din: capsuni, albusuri, zahar brun, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 700 g capsuni
- 4 albusuri
- 100 g zahar brun
- zahar vanilat
Mod de preparare:
Ţine ingredientele la frigider înainte de a le folosi. După ce ai curăţat şi spălat căpşunile, mixează-le cu 3 linguri de zahăr.
Bate bine albuşurile cu zahărul rămas până când obţii o spumă tare, adaugă zahărul vanilat şi încorporează, de sus în jos, cu ajutorul unei spatiile, piureul de căpşuni.
După ce ai omogenizat compoziţia, dă spuma la frigider pentru cel puţin 20 de minute.
Pune spuma în cupe şi, dacă vrei, decoreaz-o cu frunzuliţe de mentă, jumătăţi de căpşuni şi cu pişcoturi.
Pofta buna!
Spuma de caise din: caise, lichior de caise, gelatina, frisca, albusuri, zahar, fistic. Ingrediente: 300 g caise 100 ml lichior de caise 1 plic gelatina 250 ml frisca 2 albusuri 50 g zahar 50 g de fistic Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le tai în feli¬oare subţiri, pe care le […]
Spuma aromata de ciocolata neagra
Spuma de ciocolata neagra din: oua, zahar, ciocolata. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 4 linguri zahăr 6 ouă un praf sare Mod de preparare: Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul. Ciocolata se rupe bucăţi şi se pune la topit la bain-marie. Peste ciocolata topită se […]