Spumă de ciocolată albă cu sos de mentă
PrinteazaO reteta delicioasa de spuma de ciocolata alba cu sos de menta din: ciocolata alba, smantana, dulce, oua, galbenusuri, zahar, gelatina, lapte, sirop de menta, zahar, galbenus, frunze de menta si fulgi de ciocolata alba.
pentru spumă:
- 350 g ciocolată albă
- 400 ml smântână dulce
- 2 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 40 g zahăr
- 5 g gelatină
- 1 păhărel cu rom
pentru sos:
- 50 ml lapte
- 40 ml sirop de mentă
- 30 g zahăr
- 1 gălbenuş
pentru decor:
- 4-5 frunze de mentă
- fulgi de ciocolată albă
Mod de preparare:
Inmoaie gelatina în apă rece şi topeşte ciocolata albă la bain-marie. Bate cu mixerul ouăle, gălbenuşurile şi zahărul până când obţii o compoziţie omogenă. Stoarce gelatina şi dizolv-o în rom, la foc mic împreună cu 1 lingură de smântână bătută.
Când ciocolata s-a răcit, încorporeaz-o în compoziţia de ouă, adaugă gelatina dizolvată în rom şi pune restul de frişcă obţinută din smântână dulce bătută. Toarnă spuma într-un castron, acoperă cu folie alimentară şi pune-o în frigider pentru câteva ore.
Pentru sos, pune într-un castron gălbenuşul, laptele, zahărul şi bate-le cu telul 5 minute la bain-marie. Stinge focul şi bate în continuare până când se răceşte compoziţia. La sfârşit, încorporează siropul de mentă.
Cu o lingură înmuiată în apă caldă ia din spumă şi aşază grămăjoare pe farfuriile de desert. Toarnă peste ele câte puţin sos şi decorează cu fulgi de ciocolată albă şi cu frunzuliţe de mentă.
Spumă de ciocolată albă cu sos de mentă
Pofta buna!