Spuma de ciocolata cu cafea si rom
PrinteazaSpuma de ciocolata cu cafea si rom din: ciocolată, margarină, frişcă lichidă, cafea espresso, îndulcitor, esenţă rom, esenţă vanilie, apă, ouă, gelatina.
Ingrediente:
- 250 g ciocolată
- 100 g margarină
- 400 ml frişcă lichidă
- 30 ml cafea espresso
- 50 g îndulcitor
- 15 ml esenţă rom
- 15 ml esenţă vanilie
- 1 linguriţă apă
- 2 ouă
- 10 g gelatina
Mod de preparare:
Pentru crema de vanilie, amesteci intr-o cratiţă, pe baie de aburi, gălbenuşurile cu 10 g de îndulcitor, esenţa de vanilie şi apa până se topeşte îndulcitorul.
Dai la rece, aproximativ 5 minute, ca să se îngroaşe crema.
Pentru crema de ciocolată, rupi 100 g ciocolată, peste care pui 70 g de margarină, esenţa de rom şi cafeaua. Amesteci ingredientele, pe baie de aburi, până obţii o cremă. Dai deoparte.
Pentru spuma de ciocolată, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Baţi frişca spumă.
Pui într-un vas, pe baie de aburi, margarina rămasă şi ciocolata răzuită, le amesteci bine şi le laşi să se omogenizeze.
Adaugi gelatina şi dai totul deoparte.
Baţi albuşurile spumă cu 40 g de îndulcitor Sly, până obţii o consistenţă ca de bezele.
Pui frişca peste compoziţie şi tomi câte puţin din ciocoi aţa topită, amestecând. Laşi la întărit, la rece, aproximativ 2 ore.
Serveşti în pahare medii, în care pui o treime cremă de vanilie, apoi un strat mai subţire cu cremă de ciocolată şi cealaltă jumătate cu spumă. Poţi decora cu fulgi de ciocolată rasă.
Spuma de ciocolata cu cafea si rom
Pofta buna!