Spumă de ciocolată cu căpşuni

Printeaza

O reteta delicioasa de spuma de ciocolata cu capsuni din: ciocolata menaj, smantana dulce, albusuri, zahar, rom alb, folii de gelatina, sare, capsuni si frunzulite de menta.

Ingrediente:Spumă de ciocolată cu căpşuni

pentru spumă:

  • 250 g ciocolată menaj
  • 1 50 ml smântână dulce
  • 2 albuşuri
  • 2 linguriţe zahăr
  • 5 linguri rom alb
  • 2 folii gelatină
  • sare

pentru decor:

  • 500 g căpşuni
  • frunzuliţe de mentă

 

Mod de preparare:

Topeşte ciocolata ruptă bucăţi la bain-ma- rie şi las-o să se răcorească. Bate smântână şi încorporeaz-o în ciocolata călduţă. Adaugă gelatina, înmuiată în prealabil în apă şi stoarsă, apoi romul.

Bate albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugă zahărul şi bate-le încă 1 minut, încorporează albuşurile în compoziţia de ciocolată, amestecând uşor de jos în sus. Pune spuma în frigider şi las-o cel pu¬ţin 4 ore. între timp, taie căpşunile bucăţi, pune-le în forme rotunde şi dă-le la frigider ca să se întărească.

Pune pe farfurii grămăjoare de spumă, decorează cu câte un cilindru de căpşuni şi frunzuliţe de mentă, apoi serveşte.

Spumă de ciocolată cu căpşuni

Spumă de ciocolată cu căpşuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.