Spumă de ciocolată cu căpşuni
PrinteazaO reteta delicioasa de spuma de ciocolata cu capsuni din: ciocolata menaj, smantana dulce, albusuri, zahar, rom alb, folii de gelatina, sare, capsuni si frunzulite de menta.
pentru spumă:
- 250 g ciocolată menaj
- 1 50 ml smântână dulce
- 2 albuşuri
- 2 linguriţe zahăr
- 5 linguri rom alb
- 2 folii gelatină
- sare
pentru decor:
- 500 g căpşuni
- frunzuliţe de mentă
Mod de preparare:
Topeşte ciocolata ruptă bucăţi la bain-ma- rie şi las-o să se răcorească. Bate smântână şi încorporeaz-o în ciocolata călduţă. Adaugă gelatina, înmuiată în prealabil în apă şi stoarsă, apoi romul.
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugă zahărul şi bate-le încă 1 minut, încorporează albuşurile în compoziţia de ciocolată, amestecând uşor de jos în sus. Pune spuma în frigider şi las-o cel pu¬ţin 4 ore. între timp, taie căpşunile bucăţi, pune-le în forme rotunde şi dă-le la frigider ca să se întărească.
Pune pe farfurii grămăjoare de spumă, decorează cu câte un cilindru de căpşuni şi frunzuliţe de mentă, apoi serveşte.
Spumă de ciocolată cu căpşuni
Pofta buna!