Spumă de ciocolată cu cardamom
PrinteazaO reteta de spuma de ciocolata cu cardamom din: ciocolata alba, ciocolata neagra, albus, zahar brun si cardamom.
- 15g de ciocolată albă
- 25g de ciocolată neagră, tocată
- 1 albuş mare
- 1/2 lingură de zahăr brun
- un vârf de cardamom măcinat
Mod de preparare:
Se fac fulgi de ciocolată albă trecând un curăţător de legume peste suprafaţa ei. După ce se fac suficienţi cât să presari peste două porţii, se toacă restul de ciocolată albă. Se topeşte ciocolata neagră într-un bol deasupra unui vas în care fierbe apa, sau la microunde 1½-2 minunte la treapta Medium.
Se lasă să se răcească puţin. Se bate albuşul până se obţine o spumă ţeapănă, apoi se încorporează zahărul şi cardamomul. Se încorporează ciocolata topită, apoi cu grijă se încorporează şi cea albă.
Se împarte compoziţia în două vase mici sau în două pahare de 100ml. Se presară cu fulgii de ciocolată şi se lasă la frigider cel puţin o oră înainte de servire.
Spumă de ciocolată cu cardamom
Pofta buna!