Spumă de ciocolată cu frisca
PrinteazaSpumă de ciocolată cu frisca din: albusuri, galbenusuri, ciocolata, unt, suc de lamaie, frisca, cacao.
- 6 albusuri
- 4 galbenusuri
- 250 g ciocolata neagra
- 50 g unt moale
- o lingurita suc de lamaie
- pentru servit:
- 150 ml frisca lichida
- cacao
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata şi se topeşte la bain-marie, împreună cu untul. Albuşurile se bat spumă cu sucul de lămâie şi se adaugă zahărul, puţin câte puţin.
Se pun gălbenuşurile în ciocolata răcorită, se amestecă şi se aaaţigă o treime din spuma de albuş.
Se adaugă apoi si restul spumei, se amestecă uşor şi se repartizează în cupe. Se dau la rece pentru două ore şi se servesc cu frişcă şi cacaua cernută.
Spumă de ciocolată cu frisca
Pofta buna!