Spuma de ciocolata neagra din: oua, ciocolata, zahar, frisca, bomboane. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat 200 ml frişcă lichida 50 g ciocolată rasă bomboane, după gust Mod de preparare: Se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi. Se scoate de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile şi zahărul […]
Spuma de ciocolata cu fructe de padure
PrinteazaSpuma de ciocolata cu fructe de padure din: ciocolata amara, oua, rom, pudra de cafea solubila, sare, fructe de padure.
Ingrediente:
- 400 g ciocolata amara (peste 70% acao)
- 8 oua
- 70 ml rom
- 4 lingurite pudra de cafea solubila
- 1 praf de sare
- 200 g fructe de padure la alegere (mure, afine, zmeura)
Mod de preparare:
rupe bucăţi ciocolata şi se aşază într-o crăticioară de inox.
prepară jumătate de ceaşcă de cafea foarte tare, din praful de cafea solubilă şi apă care este pe punctul să clocotească, dar nu clocoteşte încă.
adaugă cafeaua în crăticioară, urmată de rom.
topeşte ciocolata la bain-marie, amestecând cu o spatulă de lemn. Se separă albuşurile şi se bat spumă, adăugând un vârf de cuţit de sare.
toarnă într-un castron ciocolata topită şi se adaugă gălbenuşurile, amestecând rapid.
adaugă câte o lingură de albuş bătut, amestecând delicat pentru a se îngloba bine şi a se obţine o spumă omogenă.
dă la frigider cel puţin 5 ore înainte de servire.
Spuma de ciocolata cu fructe de padure
Pofta buna!
Spuma aromata de ciocolata neagra
Spuma de ciocolata neagra din: oua, zahar, ciocolata. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 4 linguri zahăr 6 ouă un praf sare Mod de preparare: Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul. Ciocolata se rupe bucăţi şi se pune la topit la bain-marie. Peste ciocolata topită se […]
Pofta buna!