Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine

Printeaza

Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine din: ciocolata amaruie, unt, cointreau, ou, galbenusuri, zahar tos, frisca, cacao, zahar tos, mandarine, scortisoara si rodie.

 

Ingrediente:

  • 150 g ciocolata amaruie cu 70% cacao
  • 125 g unt, taiat cuburi
  • 3 linguri Cointreau sau whisky sau coniac
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 75 g zahar tos
  • 175 l frisca lichida
  • 2 linguri cacao, cernuta

pentru compot:

  • 4 linguri zahar tos
  • 7 mandarine – 5 curatate de coaja si segmentate si zeama de la 2
  • un praf de scortisoara
  • 1 rodie mare, semintele

 

Mod de preparare:

Topeste ciocolata cu untul si alcoolul la bain marie, amesteca si apoi lasa sa stea deoparte 30 de minute.

Bate oul cu galbenusurile cu ajutorul mixerului electric pana cand devin spuma.

Intr-un vas pe foc mic dizolva zaharul cu 1 1/2 linguri de apa. Mareste flacara si fierbe 2 minute pana cand siropul se leaga.

Cu mixerul in functiune la viteza maxima incorporeaza siropul in oul batut. bate frisca spuma si incorporeaza cacaua.

Combina ciocolata cu oul si frisca batuta pana cand spuma este omogena. Portioneaza in 6 forme unse cu ulei si niveleaza suprafata.

Da la rece 3 ore sau peste noapte.

Pentru a prepara compotul, dizolva zaharul cu zeama de mandarine si scortisoara.

Cand siropul s-a legat, adauga segmentele de mandarine si fierbe 2 minute. Ia vasul de pe foc si adauga semintele de rodie.

Rostoarna formele cu spuma pe farfurii de servit si orneaza cu compot de fructe inainte de a servi.

 

Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. doamneee ce bun trebuie sa fie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.