Spumă de ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de spuma de ciocolata din: ciocolata menaj, unt, zahar, oua, smantana dulce si boabe de cafea glazurate cu ciocolata.
pentru spumă:
- 250 g ciocolată menaj
- 250 g unt
- 70 g zahăr
- 6 ouă
pentru decor:
- smântână dulce
- boabe de cafea glazurate cu ciocolată
Mod de preparare:
Pune ciocolata într-un castron şi topeşte-o la bain-marie. Separat, topeşte untul şi lasă-1 să se răcorească puţin. Bate gălbenuşurile spumă cu untul călduţ şi cu zahărul, apoi amestecă totul cu ciocolata topită călduţă.
Bate albuşurile spumă foarte tare şi adaugă-le, lingură cu lingură, în compoziţia rece de ciocolată, amestecând uşor de jos în sus, ca să nu se lase.
Inainte de a o servi, lasă spuma să se răcească în frigider cel puţin o oră. Decorează, după gust, cu frişcă şi boabe de cafea glazurate cu ciocolată.
Spumă de ciocolată
Pofta buna!