Spumă de ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de spuma de ciocolata din: ciocolata menaj, unt, zahar, oua, smantana dulce si boabe de cafea glazurate cu ciocolata.

Ingrediente:Spumă de ciocolată

pentru spumă:

  • 250 g ciocolată menaj
  • 250 g unt
  • 70 g zahăr
  • 6 ouă

pentru decor:

  • smântână dulce
  • boabe de cafea glazurate cu ciocolată

 

Mod de preparare:

Pune ciocolata într-un castron şi topeşte-o la bain-marie. Separat, topeşte untul şi lasă-1 să se răcorească puţin. Bate gălbenuşurile spumă cu untul călduţ şi cu zahărul, apoi amestecă totul cu ciocolata topită călduţă.

Bate albuşurile spumă foarte tare şi adaugă-le, lingură cu lingură, în compoziţia rece de ciocolată, amestecând uşor de jos în sus, ca să nu se lase.

Inainte de a o servi, lasă spuma să se răcească în frigider cel puţin o oră. Decorează, după gust, cu frişcă şi boabe de cafea glazurate cu ciocolată.

Spumă de ciocolată

Spumă de ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.