Spuma de ciocolata neagra din: oua, ciocolata, zahar, frisca, bomboane. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat 200 ml frişcă lichida 50 g ciocolată rasă bomboane, după gust Mod de preparare: Se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi. Se scoate de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile şi zahărul […]
Spuma de clementine
PrinteazaSpuma de clementine din: clementine, iaurt, albusuri, zahar pudra, lapte, gelatina, coaja de clementine.
- 5 clementine
- 3 pahare mici iaurt
- 2 albusuri
- 2 linguri zahar pudra
- o lingura lapte
- 2 foi gelatina
pentru servit:
- coaja de clementine
- 4 clementine
Mod de preparare:
Se presează dementinele pentru a obţine 120 ml suc. Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece.
Intr-un vas, se amestecă iaurtul cu zahărul, iar gelatina se amestecă în laptele cald. Se adaugă apoi gelatina în amestecul de iaurt, se omogenizează, se adaugă sucul fructelor şi se amestecă din nou.
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi când spuma s-a format, se adaugă în compoziţia de iaurt şi gelatină.
Se amestecă uşor. In cupe se pun felii de dementine şi spumă şi se dau la frigider pentru 6 ore.
Se servesc cu felii de fruct şi coajă bine spălată şi trecută prin râzătoare sau tăiată fin, la cuţit.
Spuma de clementine
Pofta buna!
poate iti place si:
Spuma de caise
Spuma de caise din: caise, lichior de caise, gelatina, frisca, albusuri, zahar, fistic. Ingrediente: 300 g caise 100 ml lichior de caise 1 plic gelatina 250 ml frisca 2 albusuri 50 g zahar 50 g de fistic Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le tai în feli¬oare subţiri, pe care le […]
Pofta buna!