Spuma de avocado si curmale

Printeaza

Spuma de avocado si curmale din: avocado, curmale, pudra de cacao, sirop de artar, esenta de vanilie.

Ingrediente:Spuma_de_avocado_si_curmale

  • 1 avocado mare, bine copt
  • 200 g curmale
  • 40 g pudră de cacao sau de roşcove
  • 1 lingură sirop de arţar
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Tai curmalele în jumătate, pe lungime şi îndepărtezi sâmburii. Le aşezi apoi într-un vas rezistent la căldură şi le acoperi cu apă fierbinte. Acoperi vasul şi le laşi astfel până se înmoaie.

După aproximativ 2 ore, scurgi curmalele şi păstrezi apa în care au stat la înmuiat. Tai fructul de avocado în jumătate, îndepărtezi sâmburele şi scoţi miezul, cu ajutorul unei linguriţe.

Intr-un blender sau robot de bucătărie, mixezi curmalele scurse împreună cu 1-2 linguri de apă în care s-au înmuiat, până obţii un piure fin.

Adaugi avocado, pudra de cacao, siropul de arţar, esenţa de vanilie şi amesteci din nou în blender, astfel încat să obţii o pastă omogehă.

Repartizezi spuma în patru cupe, ornezi după preferinţă, cu fructe sau felioare de lămâie şi le păstrezi în frigider pentru 1 oră, după care oferi spuma spre consum.

Spuma de avocado si curmale

Spuma_de_avocado_si_curmale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.