Spuma de avocado si curmale
PrinteazaSpuma de avocado si curmale din: avocado, curmale, pudra de cacao, sirop de artar, esenta de vanilie.
- 1 avocado mare, bine copt
- 200 g curmale
- 40 g pudră de cacao sau de roşcove
- 1 lingură sirop de arţar
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Tai curmalele în jumătate, pe lungime şi îndepărtezi sâmburii. Le aşezi apoi într-un vas rezistent la căldură şi le acoperi cu apă fierbinte. Acoperi vasul şi le laşi astfel până se înmoaie.
După aproximativ 2 ore, scurgi curmalele şi păstrezi apa în care au stat la înmuiat. Tai fructul de avocado în jumătate, îndepărtezi sâmburele şi scoţi miezul, cu ajutorul unei linguriţe.
Intr-un blender sau robot de bucătărie, mixezi curmalele scurse împreună cu 1-2 linguri de apă în care s-au înmuiat, până obţii un piure fin.
Adaugi avocado, pudra de cacao, siropul de arţar, esenţa de vanilie şi amesteci din nou în blender, astfel încat să obţii o pastă omogehă.
Repartizezi spuma în patru cupe, ornezi după preferinţă, cu fructe sau felioare de lămâie şi le păstrezi în frigider pentru 1 oră, după care oferi spuma spre consum.
Spuma de avocado si curmale
Pofta buna!