Spuma de caise
PrinteazaSpuma de caise din: caise, lichior de caise, gelatina, frisca, albusuri, zahar, fistic.
- 300 g caise
- 100 ml lichior de caise
- 1 plic gelatina
- 250 ml frisca
- 2 albusuri
- 50 g zahar
- 50 g de fistic
Mod de preparare:
Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le tai în feli¬oare subţiri, pe care le pui într-un bol, le stropeşti cu lichior şi le amesteci cu zahărul. Le păstrezi astfel timp de 2 ore.
Inmoi gelatina în 100 ml apă rece.
Tai mărunt fisticul. Baţi albuşurile spumă tare şi, separat, mixezi frişca. Mixezi cu blenderul sau cu mixerul vertical caisele marinate, până obţii un piure fin. Amesteci piureul de caise, frişca bătută, 3/4 din fisticul tăiat şi spuma de albuşuri.
Torni în fir subţire gelatina topită la bain-marie şi amesteci uşor. Torni spuma in cupe si le pastrezi in frigider pentru 1 ora. Inainte de servire, decorezi cu fistic maruntit.
Pofta buna!