Spuma de capsune cu iaurt
PrinteazaSpuma de capsune cu iaurt din: lapte concentrat, capsune, zahar de mesteacan, gelatina, iaurt de capsune.
- 1 cutie de 160 g lapte concentrat neîndulcit
- 500 g căpşune
- 3 linguri zahăr de mesteacăn
- 3 foi de gelatină
- 1 iaurt de căpşune cu 0% grăsime
Mod de preparare:
Puneţi un castron la frigider şi cutia cu lapte concentrat 1 oră la congelator. Inmuiaţi foile de gelatină într-o tavă plină cu apă rece. Puneţi 100 g căpşune deoparte. Scoateţi codiţele, daţi la mixer căpşunele rămase şi pasaţi-le astfel încât să eliminaţi seminţele.
Presaţi bine cu o lingură ca să recuperaţi pulpa. Turnaţi într-o cratiţă şi încălziţi la foc mic. Când preparatul e gata să dea în clocot, luaţi de pe foc şi adăugaţi gelatina scursă. Amestecaţi.
Amestecaţi iaurtul, zahărul de mesteacăn şi piu-reul de căpşune. Turnaţi laptele concentrat în salatieră şi bateţi-1 spumă cu un tel. Incorporaţi piureul de căpşune, apoi turnaţi delicat această spumă în castronaşe. Ţineţi 3 ore la frigider.
In momentul servirii, decoraţi cu căpşunele păstrate.
Pofta buna!