Spuma de capsune cu iaurt

Printeaza

Spuma de capsune cu iaurt din: lapte concentrat, capsune, zahar de mesteacan, gelatina, iaurt de capsune.

Ingrediente:Spuma de capsune cu iaurt

  • 1 cutie de 160 g lapte concentrat neîndulcit
  • 500 g căpşune
  • 3 linguri zahăr de mesteacăn
  • 3 foi de gelatină
  • 1 iaurt de căpşune cu 0% grăsime

 

 

Mod de preparare:

Puneţi un castron la frigider şi cutia cu lapte concentrat 1 oră la congelator. Inmuiaţi foile de gelatină într-o tavă plină cu apă rece. Puneţi 100 g căpşune deoparte. Scoateţi codiţele, daţi la mixer căpşunele rămase şi pasaţi-le astfel încât să eliminaţi seminţele.

Presaţi bine cu o lingură ca să recuperaţi pulpa. Turnaţi într-o cratiţă şi încălziţi la foc mic. Când preparatul e gata să dea în clocot, luaţi de pe foc şi adăugaţi gelatina scursă. Amestecaţi.

Amestecaţi iaurtul, zahărul de mesteacăn şi piu-reul de căpşune. Turnaţi laptele concentrat în salatieră şi bateţi-1 spumă cu un tel. Incorporaţi piureul de căpşune, apoi turnaţi delicat această spumă în castronaşe. Ţineţi 3 ore la frigider.

In momentul servirii, decoraţi cu căpşunele păstrate.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.