Spuma de capsuni cu biscuiti si frisca
PrinteazaSpuma de capsuni cu biscuiti si frisca din: unt, capsuni, biscuiti, vanilie, zahar, frisca.
- 150 g biscuiţi
- 75 g unt
- 500 g căpşuni
- 150 g zahăr pudră
- o linguriţă vanilie
- 2 foi gelatină
- 400 ml frişcă lichidă
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Se mixează biscuiţii, se adaugă unt topit, se amestecă şi se repartizează în pahare.
Pentru spuma de căpşune, se pun foile de gelatină la înmuiat în apă rece, fructele se mixează cu zahărul pudră şi vanilia. Piureul mixat se pune pe foc pentru a se încălzi şi se adaugă gelatina.
Se bate frişca foarte rece cu cele două linguri de zahăr şi, odată formată spuma, se amestecă bine cu piureul de căpşune cu gelatină.
Se repartizează peste stratul de biscuiţi, se lasă la frigider circa 2 ore şi se serveşte cu frişcă.
Pofta buna!