Spuma de castraveti cu creveti
PrinteazaSpuma de castraveti cu creveti din: castraveti, hasme, supa de pasare, smantana de soia, creveti, ardei iute, arpagic, sare si piper.
- doi castraveţi mari
- 2 haşme mărunţite
- 50 cl supă de pasăre degresată, rece
- 40 cl de smântână de soia (sau smântână degresată)
- 16 creveţi roz pe jumătate fierţi
- o linguriţă de ardei iute
- 1 legătură de arpagic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi castraveţii. Tăiaţi-i în patru pe lungime şi înlăturaţi partea centrală unde se află seminţele.
Tăiaţi miezul în bucăţele. Daţi prin mixer, împreună cu ceapa mărunţită.
Adăugaţi supa de pasăre şi smântână degresată (sau smântână de soia), apoi săraţi şi piperaţi.
Amestecaţi din nou, până când devine omogen. Ţineţi la rece.
Decorticaţi creveţii şi daţi-i cu generozitate prin ardei iute. Inainte de a servi, mărunţiţi arpagicul.
Amestecaţi din nou supa pentru a deveni spumoasă. Turnaţi în boluri individuale.
Puneţi creveţii deasupra. Presăraţi puţin ardei iute şi arpagic.
Spuma de castraveti cu creveti
Pofta buna!