Spumă de ciocolată albă cu branză
PrinteazaSpumă de ciocolată albă cu branză
- 1 litru frişcă îndulcită
- 3 pliculeţe zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie
- 1 jumătate litru frişcă neîndulcită (smântână nedospită)
- 300g ciocolată albă
- 3-4 foi gelatină
- 200 g brânză dulce de vaci (oaie, capră)
Mod de preparare:
Foile de gelatină se înmoaie în niţică apă. Se dă în clocot 1 jumătate litru de frişcă, se îndoieşte cu ciocolată topită şi gelatină, se adaugă brânza, rasă: când s-a legat cremă se ia crăticioara de pe foc şi se lasă să se răcească.
Frişca se parfumează cu zahăr vanilat şi coajă de lămâie, apoi se împreună cu crema de mai sus şi se dă la frigider.
La masă belgiană, spuma asta se dă cu sos de zmeură sau căpşuni.
Pofta buna!